Sivut

torstai 10. maaliskuuta 2011

"Garland-valaisin"


Näin Garland-valaisimen ensimmäistä kertaa jo kauan kauan sitten, varmaankin jossain Äiteen sisustuslehdessä ja rakastuin <3 Mutta se hinta! No tottakai design maksaa, mutta silti mulla ei tuskin ole varaa mihinkään designiin vielä vuosikausiin.

Mutta mikä siis on oikeasti Garland-valaisin?
Hollantilaisen muotoilijan Tord Boontjen 2003 suunnittelema, jo klassikkoksi muodostunut, Garland valaisin. Garland muodostuu 1,6 metriä pitkästä metalliköynnöksestä, joka kierretään lampun ympärille. Valaisimesta voi tehdä mieleisensä, muodostamalla sen yhdestä, kahdesta tai jopa kolmesta köynnöksestä ja osan köynnöksestä voi jättää vapaasti roikkumaan. Garlandin köynnöstä voi toki käyttää myös ilman lamppua mm. pöytä- tai seinäkoristeena. (Designboulevard)
Kuva täältä.

Siirsin siis haaveet tästä ihanaisesta jonnekin hamaan tulevaisuuteen kunnes eräänä päivänä Vaukkareissa lastenhuoneiden sisustusketjussa törmäsin kaljatölkki-valaisimeen. Kuinka kaljatölkit ja Garland voisi mitenkään sopia yhteen?
Ihanainen Vaukkarilainen paljasti löytäneensä idean Parolan Asemalta (kannattaa kurkata muutakin, vink, vink). Postauksen luettuani kävi tieni välittömästi meidän pullojen keräyskassille ja löytyihän sieltä muutama energiajuomatölkki, meillä kun ei kaljaa juoda :P joten eikun saksimaan. Aikalailla sainkin tehtyä tuota valmiiksi, mutta sitten koko projekti hautautui laatikkoon kunnes pari päivää sitten päätin, että nyt on aika kaivaa se esiin ja tehdä loppuun!

Saksimisen uhri
(ja hei ei kannata käyttää niitä parhaimpii saksii ;) )
Aihio
Palaset
Lehdet. Näihin paukuttelin reijät naulalla ja vasaralla.
Kasa valmiita oksia.
Muutaman perhosen ja kukkasen leikkelin myös!

 
Ensimmäinen maalikerros kuivumassa.
Maalina käytin ihan spray-maalia ja no, en ole oikein hyvä sen kanssa :( Sain tuhottua yhden purkillisen maalia ja siltikään ei tulos ole sellainen kuin pitäisi. Siveltimellä sitten vetelin loppuihin lehtiin viimeisen maalikerroksen. Maalausurakkaa luultavasti vaikeutti se, että käytin rautalankana korulankaa ja sehän on todella ohutta, joten lehdet heiluivat maalisuihkun voimasta minne sattuu. Seuraavalla kerralla käytän jotain muuta tekniikkaa tai lankaa tai keksin jonkun virityksen. Toisaalta seuraavan valaisimen väri olisi musta, joten maalaaminenkin on luultavasti huomattavasti helpompaa :) 
Toinen huomionarvoinen seikka oli se, että kun piirtelin alumiiniin noita perhosia ja kukkasia niin käytin kynänä kalvotussia, NOT a good idea! Tuota tussia ei nimittäin saa millään peittoon maalaamalla. Aina se sieltä tulee esiin ;( joten kannattaa joko leikata niin ettei tussia jää enää valmiiseen osaan tai sitten poistaa tussi ennen maalausta esim. tinnerillä (kai se sillä lähtee?).

Ja nyt se on kuitenkin valmis ja katossa ja olen taas onnellinen :)


Perhonen liitää

 

3 kommenttia:

 1. Vautsi! Siinä näkee, miten helposti voi itse tehdä "designia", kun vaan on kekseliäisyyttä :) Huomasin vasta nyt, että sinulla on tällainen käsityöaiheinenkin blogi. Pidän itse myös kovasti käsitöistä ja kaikesta näpertelystä. Tällaisista saa aina kivoja ideoita itsekin.

  VastaaPoista
 2. Waude mikä lopputulos! Oot sie kyllä aikamoisen työn tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kiitos :)

  Tiitula, tää blogi on aina sellainen aika hitaasti päivittyvä. Joskus tulee kauheeta vauhtia tavaraa valmiiksi ja sit kun jumppakuume on päällä niin ei kerkeä väkertelemään.

  Tää lamppu on kyllä ihana <3 Jospa sinne makkariinkin saisi sen oman joskus valmiiksi...

  VastaaPoista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)