Sivut

maanantai 14. tammikuuta 2013

Disney Animators' Doll - Cinderella

Tuhkimo on ollut yksi Lintusen suosikkiprinsessoista, ehkäpä tarinan "ei pelottavuuden" takia. (Aika kevyttä kamaahan Tuhkimo on tarinaltaan kun vertaa vaikkapa Lumikkiin). Nukkena Tuhkimo ei vain minua sytyttänyt laisinkaan kunnes näin sen Nukkeryhmän fb-sivuilla.


Ja kaunishan tämä tyttö on kuin mikä!
Eli pakko oli vielä Tuhkimo hankkia perheeseen kun sattui pieni kimppatilauskin sopivaan kohtaan niin sai postikuluja vähän jaettua.


Tänään piti töiden jälkeen päästä ompelemaan mekkoa. Tämä on kai jonkinlainen sekoitus Katriinaa ja Singoallaa... Söpöyden lisäksi tämä on erityisen helppo pukea!

Radiosta kuuntelin ohjelmaa, jossa puhuttiin yhdessä kohdassa prinsessoista, siis siitä kuinka tytöt samaistuvat prinsessoihin. Tässä puheessa pidettiin päätelmänä sitä, ettei prinsessa ole kovin hyvä samaistumisen kohde, sillä he tapaavat olla harmittavasti kovin passiivisia. Vrt. prinssi aina pelastaa.

Mielestäni kovinkaan moni prinsessa ei kuitenkaan ole erityisen passiivinen vaan pikemmin aika vahva tyyppi ja varsinkin uusin prinsessa Tähkäpää olikin oikein action-prinsessa, jonka menoa piti välillä katsoa suu auki ja välillä nauraa räkättää :D Harvinaisen hyvä prinsessaleffa!


Mutta siis niitä ei-passiivisia prinsessoita:

Tähkäpää - taistelee siinä missä kuka tahansa muukin oikeuksiensa puolesta!
Lumikki - selviää metsässä eläinten avulla, tosin myöhemmin lankeaa noidan omena-ansaan.
Tiana - ainakin sammakkona harvinaisen ärhäkkä tytsy :D
Tuhkimo - ei lannistu kaikesta työstä, yrittää aina vaan!

Muitten tarinoita en nyt muistakaan. Ruusunen taitaa olla aika passiivinen 100 vuoden unineen. Millaisena sinä näet prinsessat samaistumisen kohteena?

iive

6 kommenttia:

 1. No, Mulan ja Merida ovat molemmat rohkeita!

  VastaaPoista
 2. Arielkin on hyvin aikaansaava tytsy, sehän sen prinssinkin taisi pelastaa hukkumiselta ja Bellekin taisi olla melko määrätietoinen (liian pitkä aika kun on katsonut elokuvan :) )
  Kaunis on tämäkin Tuhkimo ja upea mekko!

  VastaaPoista
 3. joo, merida mullakin tuli mieleen, ja myös pocahontas noiden mainitsemiesi lisäksi :) enkä ymmärrä ylipäätään, miksi nainen ei saisi olla nainen vaan pitäisi myös käyttäytyä kuin mies. näin "tasa-arvon" aikana kun eletään, niin minusta tuo tasa-arvo kyllä usein vie oikeuden olla tasa-arvoinen mutta samalla nainen ja mies :)

  VastaaPoista
 4. joo ja todellakin, belle oli uhrautuva ja pelasti isänsä hirviöltä, oli rohkea ja uskoi hirviön hyvyyteen :) kyllä nämä prinsessat aika itsenäisiä minusta on, ja passiivisuus on kaukana :D

  VastaaPoista
 5. No onpas meillä paljon rohkeita prinsessoja. Ja itselle tuli mieleen vielä Pocahontas!
  Meillä ei olla vielä kaikkia prinsessatarinoita läheskään käyty läpi, mutta näköjään aihetta on.

  Elisa: Minuakin ihmetyttää se hirveä luokittelu siihen, että tytöistä pitäisi tulla poikia ja naisista miehiä. Tai että pojille pitäisi nyt työntää väkisin niitä "tyttövärejä". Tai sitten pahimmillaan viedään lapselta koko sukupuoli-identiteetti. Minusta on ainakin ihana olla nainen, rohkea nainen, joka osaa tehdä "vähän miestenkin juttuja", mutta silti olen nainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri sitä samaa minäkin, iive! :) erilaisuus sukupuolten välillä, ja samanarvoisuus - eihän ne toisiaan pois sulje. sehän on vaan rikkautta :)

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)