Sivut

torstai 10. helmikuuta 2011

Lapasia

Hiljaista on ollut täällä blogissa, sillä käsityöt ovat hetkeksi jääneet syrjemmälle kun olen taas vihdoin ja viimein päässyt liikuntaharrastusteni pariin. (Niitä voit seurata täältä: VoimaaHoitsulle)

Muutamat lapaset olen kerennyt neidille neulomaan, sillä ostamani Reiman toppahanskat ovat ihan järjettömän kylmät! Vauva.infon keskusteluissa monet tämän mainitsivatkin, mutta silti piti ostaa juuri ne hanskat, sillä muut ominaisuudet niissä ovat älyttömän hyvät (pitkä vetoketju, kosteuden pitävyys, rannekiristys jne.).

Lapasten neulomisessa mulla tuppaa aina menemään joku pieleen. Ensimmäiset lapaset jäivät jo pieniksi, sillä niissä oli niin lyhyt peukalo (neuloin ne jo tosin syksyllä). Tuon peukalo-asian saatan kyllä korjata tai sitten en... Toisissa lapasissa neulos oli jotenkin ihmeen lötsöä ja vaikka lapaset olivatkin juuri sopivan kokoiset ja lämpimätkin, niin tuppasivat ne koko ajan tippumaan pois kädestä eli ei hyvä :P
Kolmannet lapaset olivat sopivan kokoiset, näköiset ja muutenkin ihan kivat. Näissä vaivaa tuotti peukalo, sillä peukalon hankaan tuppasi jäämään reikä vaikka mitä yritin. Nämä ovat kuitenkin nyt olleet kovassa käytössä ja yksi reikäkin on jo ilmestynyt :( Niinpä sitten piti äkkiä tehdä uudet.


Nämä neljännet lapaset tekaisin äkkiä vanhoihin keskenjääneisiin sukanvarsiin, kun ajattelin että käyvätpä sitten kurahanskojenkin alle mukavasti kun on tuota varttakin vähän pidemmälti. Lapaset ovat eriparia kun tarkkaan katsoo, sillä en muka kerennyt langankohtia täsmäämään. Ja nyt toisaalta harmittaa vaikka ei ne raidan värit käytettävyyteen vaikutakaan.
Mutta milloinkohan minä saisin tehtyä ne lapaset joissa on kaikki kohdallaan???


Eripari peukut :D


Seuraavaksi ajattelin kokeilla näitä Pirkkalehden Huopasesta tehtyjä tumppuja. Violetit langat olisi valmiina, samoin sopivan kokoiset (tai ainakin pitäisi) puikot, jospa sitä vaikka lähtisi neulomaan!

2 kommenttia:

  1. Tuskin pikkuneiti huomaa pieniä kokoeroja :D
    Kauniin väriset kyllä on ja harjoitus tekee mestarin ja joskus jopa mestarikin tyrii ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, tuskimpa huomaa :D Mut ittee jää kyllä harmittamaan sit loppujen lopuksi aina... no ehkäpä ne seuraavat lapaset on sit ne "täydelliset" ;D Tai ne on kyllä ne sitä seuraavat, sillä veikkaan ettei noi huovutuslapaset voi ekalla kertaa onnistua....

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)