Sivut

torstai 2. joulukuuta 2010

Pientä, sievää ja pinkkiä

Nyt kun retro/vintage-huumassa ollaan muutama viikko pyöritty niin ajattelin vähän vaihtaa välillä moodia ;)
Äiteen luona vierailu jatkuu edelleen, joten mikäs sen mukavampaa kuin ottaa taitajalta oppia ja tutustua massahulluuteen! Kuntosalillakin mulla on ollut tavoitteena joka kuukausi kokeilla ainakin kerran jotain uutta lajia/tuntia, joten miksipä ei tätä voisi sitten soveltaa väkräämiseen kun ei flunssan takia sinne liikkumaan oikein voi mennä :(

Seuraava kuvasarja ei sitten ole mikään täydellinen ohje vaan lähinnä dokumentointi siitä kuinka ensikertalainen massojen kanssa pärjää! Lisäksi erilaisia työtapoja, välineitä ym. ym. on mahdottomia määriä, joista tähän nyt sitten kuvattu muutama variaatio.

Homma lähti kuvion suunnittelusta ja värien valinnasta. Lopputuloksen tarkoituskin oli tietysti merkittävä eli helmiä ja nappeja lähdettiin tekemään.

Värien sekoitusta
 Valitut sävyt sekoitettiin eri väreistä käsissä pyörittämällä pötköä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen kunnes värit ovat täysin sekoittuneet.

Neitikin halusi osallistua...

 Valmiit värisävyt ja hempeätä on! Mutta neidillehän nämä tuleekin (äiti kyllä ehkä voi vähän lainata kun hempeilytyttää...). Tasapainottava harmaa taustaväri puuttuu vielä kuvasta.

Sekoitetut värit

Kukkakuvion terälehdet muodostuvat ensin paksusta pötkylästä.

Terälehdet tekeillä
Pyöritetään sitten pitkulaiseksi...


Ja leikataan sekä muotoillaan halutun muotoisiksi paloiksi.


Sitten kootaan 
eli keskusta (jätetään pidemmäksi koska pitenee hitaiten), terälehdet ja lehtiä erottamaan taustaväripalaset.


Loppu taustaväri kaulitaan halutun paksuiseksi ja kääritään sitten ympärille.


Tähän tuli myös reunaväri. Alla olevassa kuvassa kaikki on nyt jo paikoillaan.


Muotoillaan pyörittämistä varten (näin kuvioiden pitäisi edetä sisällä tasaisesti)
Valmis kuvio, jota voi nyt muotoilla haluamansa kokoiseksi. Tämän halkaisija on nyt n.2cm ja pienimmät kuviot lopullisissa helmissä olivat vain muutamia millejä.


 Nappien litistämisharjoittelua jämäpalallaHelmien sekä nappien lisäksi tein laattaa, josta pystyy erilaisilla muoteilla leikkaamaan haluamiaan kuvioita. Palat "litistellään" yhteen niin etteivät saumat erotu. Tässä vaiheessa pitää huomioida ettei päästä laattaa ohenemaan liikaa. Kun palat ovat sulautuneet yhteen, kaulitaan laatta tukien avulla (tulee saman paksuista joka kohdasta). Itse käytin tukena paksua lasia (kuten ylempänä kuvassa).
Sommittelua

Litistely vielä kesken

Valmiit massat odottelee nyt sitten aamua ja uuniin pääsyä. Helmiin on tehty jo reijät sukkapuikolla, mutta nappeihin reijät porataan kun massat on paistettu. Näitä voi myös paistamisen jälkeen käsitellä lukemattomilla eri tavoilla; lakata, hioa, reijittää, koristella, maalata jne.
Saa nähdä mihin nämä nyt sitten oikein päätyvät ja yhtäänhän ei tekisi mieli tehdä lisää... :D Kaikkein mieluisinta oli tuo laatta-versio, jota sitten muoteilla leikkelin. Niiden lopputulokseen olin kaikkein tyytyväisin. Myös minihelmet, joissa myös kuvio oli aivan pienenpientä, miellyttivät silmää erityisesti. Vähiten tykkäsin ehkä napeiksi tarkoitetuista laatoista (viimeisessä kuvassa alimmaisena), joissa kuvio on kovin suurta, mutta kauniita nekin ovat ja tulevat kyllä varmasti käytettyä!

Uuni-valmiita laattoja, nappeja sekä helmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)