Sivut

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Uusia innostuksia

Tällä viikolla meille kotiutui KAM-neppipihdit (kiitos Lauralle ostosvinkistä ja avusta!) + lajitelma neppejä. Tämä on mun joululahja itselleni :)
Pihtejä en vielä ole päässyt kunnolla testailemaan (vähän nyt totta kai kuitenkin... siis aivan heti kun pääsin pihtien kanssa kotiin) kun on ollut tässä kaikenlaista muuta touhuttavaa. Lauantaina meille kotiutui aivan ihana vanha puinen kaappi (ehkä jostain 40-50-luvulta), sekä 70-lukulainen nojatuoli, joka tosin ei enää ole entisessä kuosissaan vaan verhoiltu uudelleen. Uusien huonekalujen kotiutuminen aiheutti tietenkin sen että koko olohuone piti laittaa mullinmallin! :O Asiassahan ei myöskään helpota se, että olohuoneen sisustukseen kuuluu n.600kpl erilaisia kirjoja sekä tietenkin niiden hyllyt. Hyllyjen ja kirjojen siirtelyssä menikin oma aikansa, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen vaikka ihan loppuun en sitä kerennytkään ennen reissuun lähtöä tekemään. Viimeiset silaukset saa sitten tehtyä ensi viikonloppuna kunhan taas kotiudun. Ja sitten pitää kyllä hieman laittaa niitä kuviakin :)

Paljon on projekteja kesken ja innoitusta on haettu netistä oikein roppakaupalla. Toivottavasti ensi viikolla pääsee sitten esittelemään valmiita tuotoksia ja innoituksella tietenkin, ei kopioimalla.

Reissussa olisi nyt tarkoitus haalia uusia materiaaleja kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksesta toivoen ettei pienemmässä pitäjässä olisi kirppishinnat niin pilvissä kuin omalla paikkakunnalla ;( Täytyy nimittäin murpattaa kun etsin neidille vanhaa toppahaalaria että päällystäisin sen retrokankaalla (ilman tekkejä tai muita), niin esim. 90-luvun täysin kulahtaneista ja karmeista toppahaalareista pyydettiin paikallisella riistokirppiksellä n.7-10euroa! Ja useita haalareita siis katsoin eri myyjiltä. Löysin sitten yhden SPR:n kirpparilta 3,5eurolla, joka sekin oli ehkä vähän liikaa... no nyt sitten puuttuu enää se kangas.
(Ja nämä pilvissä olevat hinnat eivät valitettavasti koskeneet vain lastenvaatteita vaan aikalailla kaikkea, joko ihmiset on ruenneet ahneiksi tai sitten vaan jobbareita on tullut liikaa...)

Retroilu-ajatuksissa kulkeneena törmäsin tällaiseen blogiin (70-luvulta päivää) ja voi mitä ihanuuksia! Kannattaa myös tsekata saman tekijän ompelu-blogi jos retroilu innostaa.

Yksi innoituksista on myös nämä balleriina-tossut, joista toinen on jo valmiina ja toinen valmistuu ehkäpä tänä yönä... yhtään helpommastahan ei voinut aloittaa kuin englannin-kielisistä ohjeista. Ei nimittäin sattunut nuo suomenkieliset termit ja tekniikatkaan olemaan ihan hallussa... mutta tästä sitten postaus erikseen kunhan tossut siis valmistuu.

Uusia hurahduksia ovat myös päällystettävät napit (ohje täällä ja esimerkkiostopaikka kyseiseen hommaan täällä) ja nyt sitten omia aihioita odotellaan kovasti saapuvaksi. Lisäksi näytteitä on tilattu myös täältä, sillä voi mitä nauhoja sekä kankaita!

Ja nyt kun äiteen luona ollaan niin pitäisi opetella se kantapää ja tutustua fimo-helmien ihmeelliseen maailmaan. Näitä helmiä on muuten sitten tulossa myyntiin Taitomaahan kunhan saan kuvat otettua. Nämä helmet eivät siis ole minun vaan äiteen tekemiä.

Tässä on mun lahjaksi saamat helmet joista tein pompulan. Samaan sarjaan kuuluu kaulakoru ja korvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)