Sivut

maanantai 8. marraskuuta 2010

Pöllö istui puussa, ei oo...

Huh, ensimmäiset vaatteet on saatu valmiiksi! Housut olivat helpot ja ne surautteli tunnissa, mutta tunikan kanssa olikin eri homma... Tein vaatteet koossa 86cm, mikä näkyy nyt istuvuudessa, mutta kasvaahan tuo neiti.
Housut on tehty kierrätyskankaasta. Kirpparilta löytyi todella vähän käytetty bolero eurolla, josta riitti kangasta juuri näihin housuihin ja yksi hiha jäi vielä muihin tarkoituksiin. Eurokankaasta löysin vieläpä sopivan väristä resoria :)
Kaavat housuihin otin Ottobresta, mutta niin paljon niitä muuttelin ettei alkuperäisiä paljon tunnista!


Pöllöhousut

Tunikan pöllö
Mä olen viime vuosina hurahtanut pöllöihin ja luulempa niitä löytyvänkin tästä blogista aika ajoin eri muodoissa. Ensimmäiset vaatteet piti tietenkin pöllöllä kuvioida, sillä ovathan ne juuri ne ensimmäiset!
Applikointi on tehty liimaharsoa avuksi käyttäen ja koneella kirjomalla.


Tunikan kaava oli myös Ottobresta ja siinäpä olikin sitten urakkaa. Kankaan löysin Eurokankaan palalaarista muutamalla eurolla, joten se sopi ensimmäisen kunnon ompelutyön "harjoitus"materiaaliksi.
Kankaiden leikkaus meni hyvin, mutta ompelu olikin sitten toinen juttu! Ei olisi pitänyt lukea ollenkaan niitä ompeluohjeita lehdestä vaan tehdä oman pään mukaan. Kädensuiden huolittelu ei miellyttänyt, joten uusiksi meni. Onneksi hihoissa oli todella paljon ylimääräistä pituutta, joten käänsin ne ja lisäsin hihansuihin kuminauhat.
Kaulus olikin sitten oikea ongelmatapaus ja se tuli purettua 4 (!) kertaa ennen kuin lopputulos edes hieman miellytti. Yhä edelleen kauluksen taka-osa on liian avoin, mutta sitä en enää pystynyt korjaamaan.

Kaikenkaikkiaan ompelu oli mukavaa hommaa ja päässä vain vilisee uusia ideoita. Vaatteiden ompeluinnostusta vain hillitsee jo olemassa olevien vaatteiden määrä, sillä niitä löytyy kaapista paljon! Ja kun lähtökohtana olisi säästäminen ompeluinnostuksen ohella, niin ei silloin voi tuhottomasti kankaitakaan ostella.

4 kommenttia:

 1. Hahaa, olen ensimmäinen lukijasi! Ihana pöllöpaita <3

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen osotteeseen! Hienoja pöllötuotoksia. ja mannekiini on aivan ihku! Aplikointiin käytit liimaharsoa, jos haluat korjata. Sitä saa ULLAKASTA.
  Uusia ompeluksia ootellen. Äitee

  VastaaPoista
 3. Kitty: Kiva kun tulit lukemaan :)

  Äitee: Korjattu on! Ei vaan pysy päässä tuo harso kun paperia se mun mielestä on!

  VastaaPoista
 4. Iso T:n kätköistä löytyy muutama vuosikerta Ottobre-lehtiä, tosin jo vanhoja kun noi omat typyt on jo noin isoja. Mielellään kulkeutuisi sinne sulle, kun olet ompelusta innostunut. PUSPUS!

  VastaaPoista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)