Sivut

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kruunutossut


Ensimmäiseksi voisin esitellä kuinka päiväkodista tulleet pyykkipussit kannattaisi purkaa niin, että katsoo mitä niissä on, eikä tunge vain koko myttyä pesukoneeseen...

Sydäntossut nyt
Sydäntossut ennen
Onneksi tekeillä olivat jo uudet tossut, joten kiirettä ei tullut. Suunnitelmissa on tehdä vaihtarit "Perhostossut vs. nukkekodin tapetti" ja koska käyttämäni Ohlenen kaavat olivat muuttuneet maksullisiksi ja Marian kaavat olivat erilaiset, niin totta kai perfektionistin täytyy harjoitella ensin, varsinkin kun on tekemässä jollekin toiselle.

Tällaiset näistä kruunutossuista sitten tuli
Marian tossukaava (löytyy täältä: KLICK! kaava löytyy oikeasta reunasta) tuli todistettua täydelliseksi ja näillä jatkossakin meidän tossut syntyvät. Sen kun vain kasatessa kaventaa tai lyhentää hieman, niin sattuu omaan (siis tässä tapauksessa neidin) jalkaan sopivat yksilöt.

Koristeeksi tuli vain yksinkertainen kruunu.
 Kuvioinnissa käytin ensimmäistä kertaa pelkkää suoraa ommelta. Tulevaisuus näyttää kuinka kauan se kestää. Toisaalta tossut ovat kulutustavaraa ja mitä luultavammin entiset jo muutenkin ennen kesää.

Saumat tikkasin ihmeellisessä mielenhäiriössä valkoisella. Ei paha ollenkaan!
 Erona Ohlenen malliin on kaartuva kantapää-osa. Näin kuminauha ei tule niin helposti esille (ks. alempi kuva) ja muutenkin tossut ovat siistimmän näköiset, sekä helpommat pukea päälle.


4 kommenttia:

 1. Heips! Oli ihan pakko kommentoida kun blogiisi törmäsin, koska mulle kävi täysin sama homma viime viikolla, kylläkin vaan toiselle tossulle:) En kyllä ihan noin näppärä ole että itse saisin uudet väsättyä, hyvältä näyttävät!...pitää varmaan katsastaa tuo kaava ja mennä nahkaostoksille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaan ompelukone pysyy jokseenkin hallussa, niin suosittelen tossujen tekoa itse. En tiedä säästääkö siinä mitään, mutta hirveän hauskaa hommaa se on :)
   Nahan ostaminen onkin toinen juttu... eurokangas ainakin möi eioota täällä keski-suomessa. Omat tossunahat ovat siis kirppareilta bongattuja vanhoja nahkatakkeja. Keinonahka oli ok koristeeksi, koko tossuun ei, ei nimittäin hengittänyt yhtään ja neidillä oli hetkessä märät varpaat.

   Kiitos muuten kommentista, ne on aina hauskoja ja varsinkin täällä hyvin harvinaisia, joten ihania yllätyksiä ;)

   Poista
 2. oijoi kun kauniita tossuja, Milja ei malta odottaa (tai ehkä äiti ei malta) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tarvii kauan odottaa kun tehdään vaan treffit :D

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)