Sivut

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Parvekeunelmia

Viime kesänä parveke oli jo aika mieluinen. Tänä kesänä siitä tulee vieläkin kivempi. Lomaakin on enemmän kuin edellisenä kesänä.


Nukkumispäivän unilta herättyä pakattiin perhe autoon ja ajeltiin Kodin Terraan, jonka noutohalli on auki myös sunnuntaisin (tai onhan se koko kauppa myös). Lastattiin autoon kasvihuoneen runkoa varten puutavarat. Maksoi muuten mahtavat rapiat 12 euroa!

Kasvihuone tulee siis parvekkeen toiseen päätyyn ja tuo kuvan vasen reuna siis rajautuu meidän olohuoneen ulkoseinään. Neliöitä kasvihuoneeseen tulee lattiapinta-alaa 1,6 neliötä eli ei nyt suuren suuri, mutta hyvin mahtuu sisälle vähän pyörimään. Korkein kohta on jossain reilun kahden ja puolen metrin korkeudella. Vasemmalla olevan hyllyn korkeus on n.180cm.

Pääasiallisesti yritän tuolla kasvattaa tomaatteja, yrttejä ja salaattia. Ehkä paprikaakin? Kurkut kasvoivat parvekkeella viime vuonna ihan hyvin. Kesäkurpitsat hieman nihkeästi, joten ehkäpä jätän kurpitsoiden kasvatuksen palstalle, ne kun säilyvät jääkaapissakin niin hyvin.

Ja siitä se sitten lähti.
Ensin oli yksi kuva,
sitten toinen
ja sitten villejä ideoita.
Mies huokaa.


Awwwww!

Tule kesä, tule jo!

iive

4 kommenttia:

 1. Kasvihuoneen olen ajtellut myös minäkin täksi kesää,paljon tomaatteja,herneitä,mansikkaa ja jopa pensasmustikasta unelmoin ;D ja juu,mies huokaa täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on miehille aina kauheen kivaa kun naiset saa villejä ideoita.
   Aika helposti sitten kuitenkin sain ideat läpi esiteltyä :)

   Mie palstaviljelen lisäksi eli sinne tulee vielä kesäkurpitsaa, sipulia, porkkanoita, persiljaa, tilliä, salaattia (perus ja kerä), kukkia, perunoita ehkä, lanttua, retiisiä, punajuuria.... Aika kivasti tääkin talvi syötiin noita palstavihanneksia melkein pelkästään.

   Poista
 2. Minä olen myös ajatellut pistää parvekkeelle tänä kesänä syötävää kasvamaan. Oletko kasvattanut ihan peruslajikkeita vai jotain juuri parvekkeelle sopivia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan peruslajikkeita oon ostanut ja valmiita taimia puutarhalta. Tänä kesänä yritän kyllä kasvattaa kaiken siemenistä kun aina on ostotaimista tullut jotain ötököitä mukana :(
   Voihan sitä vähän pussin kyljestä tsekata jos erityisesti sopisi parvekeviljelyyn tms.

   6 kesää oon nyt aina jotain parvekkeella kasvattanut, vuosi vuodelta enemmän. Siinä on sit opittu, että mikä meidän partsilla kasvaa ja mikä ei. Joka vuosi on jokin mikä ei kasva tai kasvaa, mutta ei tuota satoa. Tuolla kasvihuoneella haen vähän tasaisempia kasvuolosuhteita.

   Parvekeviljely on kyllä tosi kivaa, suosittelen :)

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)