Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2012

Linnean Kirjastosta: Janosch

Olen niin onnellinen, että Lintunenkin tykkää Janoschin kirjoista. Näitä ollaan muutamia lainattu kirjastosta ja eilen löytyi kirpparilta vanha kirjaston poisto-Postia Tiikerille. Hintaa oli 50snt.
Tämä kirja on minulle SE Janoschin kirjoista tärkein ja tästä alkakoon Janosch-kokoelman keräys.

POSTIA TIIKERILLE
Pikku tiikeri tuntee olonsa yksinäiseksi pikku karhun ollessa kalastamassa, joten tiikeri pyytää että karhu kirjoittaisi hänelle kirjeen. Tästä alkaa vähitellen kehittyä varsinainen postijärjestelmä, ja sen lisäksi tiikeri ja karhu keksivät vielä puhelimenkin!


Kirja pääsi kirjatohtoroitavaksi ennen lukua. Hintalapun irroitus, vanhan kontaktimuovin korjaus, kulmien ja kirjanselän paikkaus ja lopuksi uusiksi muovitus.


Rapsuttelin kirjaston viivakoodin askarteluveitsen avulla irti. Loput liimat lähtivät kynsilakanpoistoaineella. WD-nelikymppinen olisi kuulemma ollut parempi, mutta sitä ei nyt löytynyt mistään vaikka yleensä se purkki lojuu milloin missäkin.


Rakastan Janoschin kuvitusta. Korjasin myös sivut teippaamalla niin eivät lähde irti. Nyt kirja kestää varmasti taas seuraavat 20 vuotta.
 


Eräältä toiselta kirppis-reissulta löytyi muuten tämä aivan ihana Janoschin palapeli-setti. Kaikissa kolmessa palapelissä on palat tallessa ja ne ovat täysin priimakunnossa. Hintaa tällä oli 3e!
2½ vuotias Lintunen kokoaa yllätyksekseni tämänkin pienellä avustuksella vaikka palat ovat pieniä.

Nämä Janoschin ihanat sadut löytyvät myös animaatioina. Nämä ovat minun lapsuuden rakkaimpia tv-muistoja Tarinatuokion muodossa. Netistä löytyy vallan ihana animaatio-aiheinen blogi Eläköön kuvat! joka on tehnyt Janoschista oman todella kattavan postauksen. Ja jos animaatiot kiinnostavat, uudet tai vanhat, niin suosittelen tätä blogia todella lämpimästi. Siellä tuntuisi kirjoittelevan asialleen omistautunut blogisti.

Ja mitä parasta ainakin osa Tarinatuokioista löytyy YouTubesta SUOMEKSI! Ja tosiaankin sillä perinteisellä dubbauksella, sillä alkuperäisellä ainoalla oikealla.
Arvatkaa vaan, että nämä ovat taustalla toistossa <3 ja huomenna menevät Lintuselle näyttöön.

iive

2 kommenttia:

 1. Voi, olipa ihanaa kun muistutit tästä! Mun mieleen on jääny parhaiten se Panama-jakso (löytyi onneksi tuubista niin sain katsoa sen pitkästä aikaa). Muistan ihan selvästi, miten pienenä hieman ylimielisesti olin vakaasti sitä mieltä, että pikkukarhu muodosti sanan Panama sanasta banaani, eikä se mikään oikea maa ole, samanlainen ihmemaa kuin mitä TaoTaossa ja muissa piirretyissa aina silloin tällöin lähdettiin etsimään. Samoin kun pikkutiikeri lopussa luki Panama-kyltin väärin, "Paraguay". Ihan keksittyjä sanoja. Tätä mieltä olin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janosch vaan on niin ihana <3
   Hauskoja noi sun sana"väännökset" :)

   Omalle lapselle tietysti nostalgisena näyttää näitä vanhoja juttuja, mutta jokin siinä nykylapsiakin viehättää kun pitkät Janoschit jaksetaan kuunnella kuin tatti paikallaan ja tuubistakin pitää saada katsoa kun nuo nyt löytyi.

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)