Sivut

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Huispois

1/8osa kirjoista, jotka JÄÄVÄT :O
Vuosia sitten kun muutin yhteen mieheni kanssa, opiskelijakämpässäni kävi hävitys. Mieheni ja ystäväni lähestulkoon pakottivat minut luopumaan osasta tavaroistani ja ihan hyvä niin. Istuimme kolmestaan yksiössäni, jokaisella oma laatikkonsa tai pussinsa. Esitettiin tärkeitä kysymyksiä: Tarvitsetko tätä todella? Onko tämä todella säilyttämisen arvoinen?
Paljon turhaa painolastia hävisi, enkä muista yhtään ainoaa asiaa, jonka hävittämistä olisin katunut.

Liekö olen tartuttanut tavarahamstrauksen mieheenikin, mutta tavaraa kertyy ja kertyy ja kertyy ja mistään ei voisi luopua! On minun aikani kysyä noita kysymyksiä itseltäni ja myös mieheltäni. Tämä on aiheuttanut lumipalloefektin, jossa oikeastaan koko koti menee ylösalaisin huonekaluja ja järjestystä myöten.

Ensimmäisenä kohteena on olohuone. 4 jättikassia odottaa eteisessä divariin menoa. Yksi kassi menee suoraan Ekocenteriin (jos huoliivat). Dvd-elokuvia häipyi yksi kassillinen. Yksi varastolaatikko odottaa täyttymistä, se lähtee myös kierrätykseen. Ainakin sen verran on järjetöntä tavaraa kaapeista kadottava! Ostoskärryllinen lapsen vaatteita ja leluja lähti hyväntekeväisyyteen jo aiemmin. Eikä tunnu oikeastaan miltään se, että nuo kaikki häipyvät täältä. Ei ainakaan pahalta vaan pikemminkin puhdistavalta!
Koti näyttää siltä kuin täällä olisi räjähtänyt pommi. Huomenna se näyttää vielä pahemmalta.  Onneksi jonain päivänä se näyttää paremmalta kuin ikinä aiemmin.Uuteen olohuoneeseen ei tule yhtään ainoaa keskeneräistä projektia, ei yhtään ainoaa tavaraa joka ei olisi käynyt seulaa läpi, ei yhtään ainoaa tavaraa, jolla ei ole omaa paikkaa.
Mies ruuvasi sohvasta jalat irti ja pyörät tilalle. Supermainio juttu! Sohvamme kun on pieneen olohuoneeseen verrattuna aikamoinen jättiläinen. Nyt tilankäyttö paranee valtavasti.

iive

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)