Sivut

tiistai 9. marraskuuta 2010

Kakkuja, kai piparkakkukin on kakku?

Ajan mittaan on kerennyt muutaman kakkusen leipoa. Harmi kyllä kun kuvia ei ole tallella kuin muutamista.

Viime keväänä tein pikkuveljelle syntymäpäiväkakun Ice Age-teemalla. Sisällä suklaamoussea, perinteinen sienikakkupohja ja kakkukuva Ullanunelmasta. Kermavaahto värjäytyi mainiolla pastavärillä.
Ice Age-kakku
Ristiäisiin ei jostain kumman syystä jaksanut kovin ihmeellistä kakkua väsätä (mahtaisikohan yösyötöillä olla jotain osuutta asiaan...?).
Peruskakku mansikkarahkalla kelpasi vieraille kuitenkin mainiosti. Päällä sydänkuvioitua marsipaania ja kakkukoriste Ullanunelmasta.


Ja pöllöjä taas :) Ensimmäinen "hieno" kakku ikinä. Päällinen pastaväreillä värjättyä marsipaania ja sokerimassaa Confetista. Maanmainio juttu oli kyllä kun paikalliseen Tiimariin oli tullut Confetin tuotteet myyntiin! 
Sisällä Kinuskikissan aivan ihana Vadelma-Mascarpone-täyte, tosin ilman Daim-suklaata.

 Pöllö löytyi myös kutsukortista :)


 Samasta täytteestä syntyi myös munattomia ja sitruunahapottomia leivoksia. Yksi vieraista kun oli allerginen. Tämä myös ilman Daim-suklaata, muutaman liivatelehden kera, pohjana digestivekeksi-rasvaseos.

Edellisenä jouluna minut valtasi myös piparkakkukuume (!) ja leivoin sekä koristelin hillittömän määrän pipareita syötäväksi ja jouluviemisiksi.Saa nähdä voittaako ompelu-into tänä vuonna...


Oma kuusi koristeltiin pipareilla


4 kommenttia:

  1. Tänä jouluna vois kuusessa olla kuhinaa pipareiden ympärillä. Linnea haukkaisi palan jokaisesta, nicce taasen söis piparit nauhoineen. Johtopäätös: tehtäiskö kestopipareita massasta. Joulunodotusta t. äitee

    VastaaPoista
  2. Massapiparit oliski hienoja, mut milläs koristellaan? Se koristeiden piiperrys siinä hauskinta on ;D Massapipareita + pikeeriä + sokerihelmiä = voidaan nuolla sit joulun jälkeen piparit puhtaaks ;D ;D ;D
    Mut oikea piparkakku-talo voidaan ainakin tehdä!

    VastaaPoista
  3. Hienoja kakkuja olet tehnyt. Piparitkin niin viimesenpäälle koristeltuja, eikä vaan suhastu sinne päin. :) Meilläkin on harrastettu tuota piparien koristelua jouluisin. Piparimökki on värkätty joka joulu lasten ollessa pieniä. Nyt on mennut muutama joulu ilman, kun lapset ovat muuttaneet jo omilleen.

    VastaaPoista
  4. Massapipareihin tietty koristeet massasta. Sitähän leivotaan ihan samoin kuin marsipaania. Äitee

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)