Sivut

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Arvaatteko?

Tämän päivän fiiliksiä


Maalarimestari Tikkurilasta antaa tämmöiset vinkit ja niillähän me aloitettiin. Näyttäisihän nämä sopivan tapetointiinkin...

Kymmenen kultaista sääntöä maalaamiseen

  1. Valitse oikea tuote.
  2. Suunnittele työ huolellisesti. Laske paljonko tarvitset maalia ja hanki tarvittavat välineet ja materiaalit asiantuntevasta maalikaupasta. Mieti mistä aloitat ja miten työ sujuu parhaiten.
  3. Käytä asianmukaisia ja laadukkaita työvälineitä, sillä huonoilla välineillä et saa kunnollista jälkeä, vaikka käyttäisit kuinka hyvää maalia.
  4. Käytä sopivaa vaatetusta ja muita suojavälineitä.
  5. Suojaa ympäristö pesu- ja maaliroiskeilta.
  6. Tarkista, että maalattava pinta on puhdas ja kunnossa. Älä fuskaa esikäsittelyssä, sillä maali ei pysy likaisessa alustassa eikä peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä.
  7. Lue tuotteen käyttöohjeet huolellisesti maalipurkin etiketistä. Jos jokin asia jää epäselväksi, soita Maalilinjalle tai etsi www-sivuiltamme lisää tietoa.
  8. Tee työ rauhallisesti ja huolellisesti. Älä yritä nopeuttaa työtä levittämällä kerralla liian paksuja maalikerroksia.
  9. Huolehdi siitä, että maalausolosuhteet ovat oikeanlaiset. Jos maalaat liian kosteassa, kylmässä tai kuumassa, maalin kuivuminen ja maalikalvon muodostuminen voi häiriintyä.
  10. Puhdista työvälineet huolellisesti esim. Pensselipesulla ja huolehdi maalijätteistä asianmukaisella tavalla. Ohjeet löydät maalipurkin etiketistä.
Maalia meille tulee Lintusen huoneessa yhteen seinään (tapetilla loput kolme) ja keittiöön sekä olohuoneeseen tulee myös yksi maalattu seinä, jotka nytkin ovat siis maalipinnalla. Makuuhuoneessa yksi tapetoitu seinä ehkä lisäksi tapetoidaan uudestaan kun on jo niin reijitetty, mutta tämä vain jos a)tapettia riittää ja b)motivaatiota ja jaksamista vielä riittää.

Maaliksi luultavasti valikoituu tällä kertaa Sadolinin Light&space.
Tapetteja ja maaleja käytiin katsomassa Kodin Terrassa a)koska se oli auki ja K-Rauta oli kiinni. Inhoan Kodin Terraa jostain syystä. Se ei saa minua yhtään ostosfiiliksille vaan aina olen jotenkin ihan pettynyt. Poikkeuksellisesti tämä esittelykeittiö oli kyllä niin kiva, että pakko oli kuvata ;)


Huomenna vika työpäivä ennen vapaita ja sekin poikkeuksellisesti vain 7h päivä, joten kaksi ja puoli päivää aikaa urakoida pohjatöitä. Seuraavien vapaiden aikaan sitten pääsee maalailemaan ja tapetoimaan. Onneksi mies on siihen touhuun innokkaampi kun itse tykkään enemmäin näistä repimis ja kittaamishommista.

iive

ps. ja otsikon kysymykseen vastaus on siis: Remonttilupa myönnetty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)