Sivut

tiistai 2. huhtikuuta 2013

TV-taso

Nykyään huonekalut maksaa aivan hirveästi tai sitten joudut tyytymään huonoihin materiaaleihin. Toisaalta kaikki kalustelevystä tai vastaavasta tehdyt huonekalut on mun mielestä silkkaa kuraa. Halvalla voi ostaa vaikkapa Ikeasta näistäkin materiaaleista tehtyjä tuotteita, mutta jos rahaa laitetaan hiukakin enemmän kiinni, niin kalustelevy ei minulle kelpaa vaihtoehdoksi.

Tv-tasona meillä on toiminut roskalavakuormasta bongattu puinen kaappi ilman ovia. Oli siinä joskus ovetkin ja ennen se oli ihanan fazerin sininen ;) Sinisen alettua tympimään petsasin kaapin tumman ruskeaksi. Se väri ei ikinä istunut kaapin luonteeseen, eikä ovettomuuskaan ollut kovin luontevaa. Kaappi näytti kaapilta, josta oli vain otettu ovet pois.


Tv-tason vaihto onkin ollut tapetilla jo useita vuosia. Hyvää vaihtoehtoa ei vain löytynyt. Kaikki olivat joko liian kalliita tai liian kalustelevyisiä.

Eräänä päivänä taas tasoja netistä etsineenä päätin lopettaa etsinnän ja tehdä vanhalle kaappiparalle jotain. Olihan se jo uskollisesti palvellut minua kymmenen vuoden ajan ja sitä ennen 30 vuotta rakentajaansa. Kaappi on nimittäin käsin tehty!

Hiomapaperia kouraan, maalia kaupasta ja viimeisenä silauksena mittatilausovet Lasituspalvelu Pihlavamäestä. Ovet maksoivat vetimineen ja liukukiskoineen 70e. Suolainen hinta minun mittapuullani, mutta lopputuloksen nähtyäni ei kaduta yhtään!


Olen onnellinen siitä, että jo edesmennyt puutyötaituri Vaarini kerkesi opettaa minut arvostamaan puuta lastulevyn sijaan, sekä käsittelemään ja ymmärtämään puun luonnetta.
Yhteensä urakkaan kului siis 80 euroa ja sillä rahalla olisin vaikkapa Ikeasta saanut tämän.

 Etusarjaton laatikko:
Pääosat: lastulevyä, kalvoa
Laatikon pohja: puukuitulevyä, akrylaattimaalia

Hylly/korotusosa:
Tausta: puukuitulevyä, kalvoa
Pääosat: lastulevyä, puukuitulevyä, kalvoa, kierrätetystä paperista valmistettua kennotäytettä
Ylälevy/ Pohjalevy: lastulevyä, puukuitulevyä, kalvoa, kierrätetystä paperista valmistettua kennotäytettä, polypropeenimuovia

Laatikon etusarja:
lastulevyä, kalvoa

Puu voitti.
iive

1 kommentti:

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)