Sivut

perjantai 23. marraskuuta 2012

Disney Animator Doll - Hamahelmistä?

Jos aiot tehdä seuraavan ohjeen mukaan niin muista tarvittaessa käyttää suojalaseja sekä hengityssuojainta!

Etsyssä on aivan ihania ilmeisesti laserilla leikattuja juttuja nukeille, kuten silmälaseja, hiuspantoja, kameroita, i podeja, läppäreitä jne. Ja hieman höpsöhän sitä pitää aina olla ja kokeilla kuinka onnistuu home made!

Pitkään pähkäilin mistä nämä onnistuisivat ja päädyin Fimoon (ts. cernit / polymeerimassa). En kuitenkaan ollut tyytyväinen lopputulokseen, muotoilu oli vaikeaa ja lopputulos haurasta.

100CANON
Kokeilu fimosta

Kutistemuoviakin kokeilin ja se oli hyvin lupaavaa. Täytyisi koittaa vielä kuumailmapuhaltimen kanssa, mutta koska kutistemuovit olivat loppu niin siirryttiin seuraavaan suunnitelmaan.

Kokeilu kutistemuovista ilman sankoja

Ja se suunnitelma oli hamahelmet. Mitä tapahtuu kun hamahelmiä sulattaakin pidempään?
Reijät umpeutuvat ja tuloksena on tasaista muovimassaa, jota voi lämpimänä muotoilla. Muistathan tätä kokeillessa käyttää tuuletusta huoneessa!

Kylmentyneenä massaa voi myös leikata ja hioa. Aseina itselläni oli sakset, askarteluveitsi, mattopuukko, vesihiomapaperia ja dremelin hiontaterä.

Kruunupanta hamahelmistä

JA JOS JA KUN HIOT TÄTÄ MASSAA NIIN KÄYTÄ
SUOJALASEJA
JA
HENGITYSSUOJAINTA!

Vielä olisi tarvinnut tavallista hiomapaperiakin, niin olisi saanut tasaisempaa.

Hamahelmien kanssa homma menee näin:
 • Tee paperista itsellesin mallikuvio. Silmälasit voi tehdä yhdessä osassa ja näin on parhainta tehdäkin niin vältät ikävät saumatyöt.
 • Kokoa hamahelmistä hieman mallikuviota isompi helmikuvio isolle hamahelmialustalle ja sulata sitä niin että voit irroitta alustan. 
 • Jatka sen jälkeen sulattamista eri puolilta niin että massa on tasaista. Voit tässä vaiheessa myös muotoilla työtä, mutta varo polttamasta itseäsi. Esim puuvillahanskojen käyttö voi olla hyvä apu.
 • Kun olet tyytyväinen työn muotoon ja tasaisuuteen (ihan tasaiseksi et tätä saa pelkällä silitysraudalla) anna jäähtyä.
 • Tämän jälkeen voit leikata aihiota sopivampaan muotoon ja lopuksi hioa pinnat hiomapaperia käyttäen. Ensin karkeammalla ja sitten hienommalla paperilla. Muista suojata itsesi ja ympäristö!
Silmälasit hamahelmistä
Lopputuloksena joustava ja yllättävän kestävä muovihärpäke :D

iive

3 kommenttia:

 1. Oi luoja mitä kekseliäisyyttä :) Oot aika mahoton tapaus, ihailtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et kuule tiedäkään kuinka paljon mie oon tätä miettinyt että KUINKA? Kun vaan tulee se inspiraatio että tahtoo tehdä :D
   Vieläkin jäljessä on toivomisen varaa, mutta sen korjaa onneksi harjoittelu ja kunnollinen hiomapaperi ;)

   Poista
 2. Sitä paperia on siellä kaapissa vasemmalla toinen jo kolmas hylly ylhäältä päin.

  VastaaPoista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)