Sivut

tiistai 6. marraskuuta 2012

Mekkoja isolle ja mekkoja pienelle

Tänään syntyi taas ompeluksia ja eilen se vasta ompeluhimo olikin kun ompelin Nelli ("nuudelipää")-nukelle vaatteita. Tänään sain lisää mittatietoja ja onneksi ompelemani vaatteet ainakin mittanauhan perusteella ovat sopivia. Jos muuten kaipaat mittoja Disney Animator nukelle niin Prinsessa Pieni teki tänään aivan mahtavan postauksen mittauskuvineen Tähkäpää-nukesta. Passaa siis ommella nukkea odotellessa!


Tämä mekko on kuitenkin Lintuselle, joka on muutaman päivän ajan käynyt kurkkimassa ompelukoneen vieressä ja kysellyt mitä ompelen. Vastaukseni: En sinulle mitään, on neitiä tyydyttänyt ja Nelli-nukke on saanut mekkoja mekkojen perään. Tänään kuitenkin tuumattiin takaisin: Ai ei taaskaan mulle mitään? Eksä vois mullekin ommella jotain?


Nukenvaatekankaita kaivellessa löysin kaksi vanhaa projektimekkoa ja molemmissa oli isot tahrat. Kukkahameesta leikkasin tahraantuneet osat pois, lisäsin toista kangasta vanhasta paidastani, lisäsin vyötäröresorin ja rusettivyön. Hmm... eli käytännössä käytin kaistaleen vanhaa mekkoa ja kaikki muu meni uusiksi :D Hame on ommeltu taas sen mukaan mikä on sattunut tuntumaan kivalta.


Toiselle mekolle ei tarvinnut tehdä kuin fiksausta. Aplikoin tahran päälle ihan yksinkertaisen pinkin velour-kruunun ja vaihdoin napit (yksi nappi oli hävinnyt). Tahra jäi siis vasemman alareunan alle piiloon. Ja niin on taas hyvä mekko käytettäväksi.


Nellille taas syntyi eilen prinsessamekko. Tähän tulee vielä hopeisesta kuminauhasta olkaimet.
 Ei nää nukenvaatteet kyllä näytä oikein miltään ilman sitä nukkea :(

Kaikista ylpein olen kuitenkin seuraavasta

Suunnitelmissa on ommella Nellille Helinä-keiju puku ja tokihan se siivet tarvitsee! Leikkasin siis kahdesta pakasterasian kannesta siiven muotoiset palaset ja kuvio-ompelin kimalletylliä niiden päälle. Viritys tulee hopeakuminauhojen avulla kiinni nukkeen, vähän niin kuin repun olkaimet.

Mulla on niin tekemisinto päällä. Kunpa se into vähän suuntautuisi tuonne lenkkeilypuolellekin...

iive

2 kommenttia:

 1. Siis apua! Mitä ihanuuksia olet väkertänyt! Ensinnäkin tuo hame on aivan mielettömän hieno, ja nuo nukenvaatteet, voi vitsit! Hiukan olen miettinyt sellaisen animator-nuken tilaamista jouluksi, tyttö kun näki kuvan sellaisesta Mekkotehtaan blogissa sivuja selaillessani ja olisit kuullut minkä huokauksen aiheutti. Tiedän, että onnelliseksi tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri varoitus!
   Tilaa nappulan painaminen Disney Storessa ja luottokortin numeron näpyttely aiheuttaa vaarallisen nukkemania tartunnan.
   Oireet: Tartunnan saanut henkilö surffaa jatkuvasti nukkeaiheisilla sivuilla etsien ideoita, kaapii palalaarin kankaita, metsästää kaavoja ja ompelee tauotta.

   Nukkemaniaan ei ole tunnettua parannuskeinoa vaan useimmiten se lievenee itsekseen. Joillakin tartunnan saaneilla henkilöillä tila kroonistuu ja he pyhittävät elämänsä nukeille.

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)