Sivut

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hello Kitty-mekko

Testimekkojen testimekko.
Ärsyttää, että vaikka kuinka ompelisi ohjeen mukaan niin tulee sutta ja sekundaa.


Muuten ihan kiva mekko Ottobren Peacock-ohjeella, mutta olkakaitaleet aivan mielettömän leveät. Tämä ongelma meillä on muuten ollut ennenkin.... Muutenkin hirveän leveä malli tai sitten meidän Lintunen on kapea?


Olkakaitaleita kavensin ihan vaan taitoksilla. Ovat ihan kivat kun mekko on päällä. Mutta mitä ihmettä tehdä lörpöttävälle kaulukselle???

Tämä mekko taitaa mennä vielä leikkuriin ja uudelleen ompelukoneen alle.

iive

MUOKS!

½h saksia ja surauttelua. Enää ei kyllä ehkä Peacock-kaavasta ole jälkeäkään, mutta nyt on tyytyväinen Lintunen ja tyytyväinen äiti.


 Erityisen kaunis mekko on tuolta takaa röyhelöineen ja niskarypytyksineen.
Lörpöttävä kamala ohjeenmukainen kaulus saksittiin huis pois!
Ja tilalle taitteet ja pinkki kangaskaitale.
Tasapainotti kivasti tuota värimaailmaa harmaasta pinkkiin päin.
Vai oisko tämä ennemmin aniliininpunainen?


Onnellinen omistaja ♥ 
Kaava: Ottobren Peacock rankasti muuteltuna
Kangas: Harmaa kangas vanhasta tunikasta ja aniliinikangas palalöytö äiteen kaapeista.
Kuva: Itse painettu
Nyt on hyvä!
 iive  

8 kommenttia:

 1. No nyt on kyllä tosi hyvä! Mulle täysin tuntematon tuo peacock-kaava. Onko siinä mallissa takaröyhelö kans? Mielettömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Peacock on vieläpä Ottobren 1/2011 kansikaava :D Ei ole ilmeisesti kuitenkaan aikoinaan kauheasti porukkaa sytyttänyt kun ei googlen haulla löytynyt kuin muutama hassu ompelus. Enempihän tuo on paita/tunika-kaava kuin mekko. Röyhelöt löytyy alkuperäisestäkin. Alkuperäinen ompelusuunnitelma oli itsellä vain pidentää mekoksi, mutta sen verran oli leveä/iso kuitenkin koko 98cm meidän Lintuselle, että pakko oli muokata rankalla kädellä.

   Eli pituutta on lisätty, niskaan tuli rypytykset, vyötäröltä kavennettu, hihoja muutettu mm. resorit ja enempi pussimaista hihaa ja viimeiseksi tuo kovanonnen kaulus josta tuli ihan kamala. No korjauksella kuitenkin tosi hyvä :D

   Tässä alkuperäiseen Ottobren kuvaan kuvalinkki:
   http://1.bp.blogspot.com/_KdaJ8kf8qAI/TTnZXYS4UXI/AAAAAAAAArc/Gt_cDgIpfD4/s1600/Peacock_Girl.jpg

   Poista
 2. Niin on soma malli ja mekkokin :) Mie usein tuollasissa tilanteissa käytän sitä ohuinta kuminauhaa jolla pääntiestä saa haluamansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin ollut muuten hyvä vaihtoehto! Osasyy lörpöttävyyteen oli varmaan käyttämäni ommel vaikka se ompelukone-oppaan mukaan olisi ollut tuohon juuri passeli. Kaksoisneulan hankkimista kyllä vakavasti harkitsen kun haluaisin enemmän näitä trikoo-mekkoja/tunikoja tehdä.

   Poista
 3. Ihanaa kun toinen on niin innoissaan uudesta mekostaan. Varmaan palkitsee tekijää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkitsee kyllä :) Ainoa mistä ei ole innostunut on housut. Jos vaan mekkoja, hameita ja paitoja suoltaa ompelukoneesta ulos niin hyvä on. Housuille muristaan :D Edes Kanamastaa-housut (haaremihousut) eivät lyöneet itseään läpi.

   Poista
 4. Ihana hörhelöinen :) Ja toi painokuvahan onnistui tosi hyvin!

  -Anu
  aninspirationburstuponher.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin on ihanan hörhelöinen :D Itse en ole kovin hörhelöinen tyyppi, mutta näkyy noita rimpsuja ja hörhelöitä koneesta ulos tulevan. No mikäs siinä jos käyttäjä tykkää.
   Painokuvasta tulikin muuten tosi hyvä. Kyllä mie sabluunoiden kanssa niin kauan ähräsinkin, että parempi oli tullakin! ;D

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)