Sivut

maanantai 5. marraskuuta 2012

Nukke

Olen jo pitkään ihaillut Mekkotehtaassa esiintyneitä ihania nukkeja ja viime yönä tilasin viimeinkin sen oman. Tai siis... nii... eihän se minulle tule vaan Lintuselle :D

Ja kun nukke oli tilattu niin pakkohan sille oli heti rueta ompelemaan, siis aivan pakko ja ottaa päähän kamalasti se, että nukke ei ole jo täällä!

Kyseessähän on siis Disney Animator-nukke, joita saa mm. Disney Storesta. Saa kyllä ihan suomestakin. Itse tilasin briteistä, sillä siellä nuket olivat alennuksessa.

Kaikista ihanista vaihtoehdoista valitsin Tähkäpään (jota toivottavasti ei kotona täksi rueta kutsumaan, joten hän on vielä toistaiseksi vain nukke), sillä häneen ihastuin aivan ensimmäiseksi. Nukke menee pukinkonttiin ja toivon, että tästä tulisi juuri SE Lintusen lapsuuden nukke. Konttiin sujahtaa nuken lisäksi myös toivottavasti aimo paketillinen vaatteita ja muuta asustetta jos vain jaksan niitä tehdä.

Ja mitä sopivimmin Mekkotehtaan-blogissa oli näille nukeille sopivat kaavat ihan ilmaiseksi!
Kiitos Mekkotehtaan väki!
Kangas: Uusiopuuvilla


Kaava: "Suurennettu" ottobren kotelomekko
Kangas: Jämäsilkkipala
Strassit kierrätetty

Tein myös toisen mekon ihan vaan kokeillakseni. Valitsin Ottobresta simppelin kotelomekon ja SUURENSIN skannerin avulla sen mallikaavakuvan siitä niiden ohjeiden vierestä. Vertasin kokoa Riine-mekon kaavaan ja nyt vaan sormet ristiin että on sopiva!
Molemmissa mekoissa on kyllä kokonaan aukeavat tarrakiinnitykset takana, joten helppo niitä on sitten kyllä korjailla. Tuo Riine on varmaankin passeli, mutta tästä omasta versiosta en mene lainkaan takuuseen. Lähinnä tein mekon harjoituksen vuoksi, sillä minulla ei ole minkäänlaista kokemusta kaavojen mukaan ommeltujen juhlamekkojen teosta. Niin tai minkäänlaisten juhlamekkojen teosta niin kuin ylipäätänsäkään.

Nyt jatkan ompelua! Tää on niin ihanaa!

iive :)

3 kommenttia:

 1. Ai että. Minun on pakko tilata tytöille nuket. minäkin tahdon ommella tuollaisia mekkoja.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita mekkoja! Olen kaipaillut jonkin aikaa kaavoja nuken vaatteisiin, mutta enpä olisi tullut keksineeksi mallin suurentamista skannerilla! Tätä voisikin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin oli kätevää tehdä noin kun sai suoraan leikattavat kaavat. Muutaman kerran piti kokeilla tulostaa, että tuli oikeankokoiset. Saa nyt sit nähdä kuinka oikeankokoiset sain tehtyä kun sitä nukkea ei tosiaan mallattavana vielä kotona ole.
   Kannattaa muuten katsoa uusin Jump IT-postaukseni, siinä on linkit muutamaan mekkokaavaan.

   Poista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)