Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

Uutta, uutta, ostan, ostan.

Mitä enemmän blogistaniassa seilaa ees taas, niin tuntuu että elämä on vain tavaroiden ostamista. Välillä mietin, että mihin ne kaikki tavarat mahtuu, purkit ja purnukat ja design-huonekalut? Tai varmaankin ne vanhat päätyvät jonnekin kierrätykseen tai roskikseen ja uudet tulevat tilalle.
On vaikea välillä käsittää sitä kuinka paljon ihmiset elävät velaksi luottokorttiensa kanssa, pankkilainoista puhumattakaan. Keskituloiset ihmiset rakennuttavat älyttömiä lukaaleita, joita sitten kieli vyön alla maksavat pois tai lamassa menettävät kaiken.

Itse olen rahan kanssa käynyt kovan koulun, onneksi en niin kovaa, että siitä koko loppuikä täytyisi maksaa niin kuin joidenkin täytyy. Olen päättänyt kuitenkin olla elämättä velaksi. En omista luottokorttia, hankin jotain vain jos minulla on maksaa se heti. Säästän jos tarvitsen jotain suurta ja toivon lahjaksi käytännöllisiä asioita. Kuten nyt vaikka sängyn kun entinen meinaa romahtaa hetkellä minä hyvänsä. Harmittaa kun joskus muutossa runkopatjojen jalat hävisivät :(
Korpeaa lukea ihmisistä, jotka elävät hulppeasti tyylillä vaikka ovat ihan peeaa (muutamat julkkikset...) Jos olisin röyhkeä pystyisin samaan, kai? Vai onko julkisuuden henkilöillä toiset säännöt?

No, se siitä avautumisesta :)
Ylihuomenna on syntymäpäivä ja lahjaksi olen toivonut siis tosiaankin sänkyä (viime vuonna toivoin lahjaksi polkupyörää). Olen säästänytkin sänkyyn jo jonkin aikaa, mutta nyt tosiaankin näyttää siltä että homma täytyy hoitaa osissa ja ensimmäinen osa on itse sängyn hankkiminen. Patjat jää sitten myöhäisemmäksi. Harkinnassa on muun muassa tällainen Ikean Mandal sängyn runko.

Tuotetiedot
Pääosat: massiivikoivua, kirkasta akrylaattilakkaa
Sängyn pohjan runko/ Laatikon etuosa/ Laatikon pohja: puukuitulevyä, akrylaattimaalia
Laatikon sivut/ Laatikon takaosa/ Tukijalka/ Keskipalkki: massiivikoivua
Sängyn pohjan säleet: massiivimäntyä
Nauha: 100 % polyesteriä

Tässä muotokieli ja materiaalit olisivat suurinpiirtein tasapainossa.
Jos materiaalin ehdoilla mennään niin sitten valinta on tämä Hemnes sänky.

Tuotetiedot lyhykäisesti ja ytimekkäästi
Sängynrunko:
massiivimäntyä, petsiä, kirkasta akrylaattilakkaa

Keskipalkki:
sinkittyä terästä
 
Pyrin hankkimaan (tai pikemminkin vastaanottamaan) mahdollisimman kestäviä kalusteita. Kuten aiemminkin jo kirjoitin, suosin erityisesti puusta valmistettuja huonekaluja. Suurimman osan huonekaluista ja muistakin tavaroista olen tosiaankin saanut jostain ihan ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan. Niitä laittamalla on löytynyt aarteita meille kotiin.
 
Löytyi ullakolta täynnä hiirenkakkaa ;)
Vanha puhelin appivanhemmilta.

Keittiön tuolit perhekerhotuttavalta ilmaiseksi. Nyt kaikki maalattu erivärisiksi.

Lamppu roskalavalta. (Laatikot Ikean, 90-lukua)

Lipasto lapsen huoneeseen. Kirpparilta Äitee osti :)

Kirjahyllyt "Lundiaa" saatu sukulaisilta. Vanha antiikkikaappi tädin löytö: oli hylättynä varastossa.
Nojatuoli, Vaarin vanha (uudelleen verhoiltu), pöytä miehen sukulaisilta.

Lipasto roskalavalta.
Sairaalan vanha yöpöytä (3kpl), eteisen hylly roskalavalta. Jakkara sukulaisten vanha.

Palaset lipasto ja lamppu sukulaisten vanhoja.

Arkku enon koulussa tekemä. Tää on muuten tuunauksen alla nyt!

Tarkemmin kuvia katseltuna isompia ostettuja huonekaluja on tosiaankin vain ruokapöytä (ihan p***kaa huonekalulevyä), sänky (ihan p**kaa metallia), sohva (Maskusta) ja työpöydät (kirppikseltä ja Ikeasta). Oonpas tosiaankin päässyt huonekalujen kanssa vähällä!
 
Lopuksi voisin haukkua kyllä vähän lisää "ei puuta" tuotteita. Ostettiin nimittäin taannoin käytetty Sievä Sisusteen Unipuu sänkykokonaisuus.
 
 
Pari viikkoa sitten purettiin tuo, sillä kerrossänkysysteemi ei koskaan ollut toimiva, sillä sänky mm. huojui kun nukuit ylhäällä (vaikka se oli propattu kiviseinään ja kuvasta puuttuvat tikkaatkin olivat paikoillaan). Kun sänkyä purettiin huomattiin sen materiaalien olevan hapristuneita, kuivuneita ja halkeilleen. Jatkopuu-alasängyn runko-osat olivat niin pahasti vaurioituneet, että se oli käytännössä lopulta käyttökelvoton. Saimme kaikista palasista nyt kuitenkin rakennettua yhden 80cm x 200cm sängyn. Osat ovat noin 5 vuotta vanhoja (? plus miinus muutama vuosi?) ja todellakin olisi harmittanut jos tämä olisi uutena ostettu. Kalustelevy on siis silkkaa kuraa edelleen.
 
Olinpas minä nyt positiivisella tuulella :)
 
iive 

15 kommenttia:

  1. Kierrätys kunniaan! Ihana mm.tuo lasten lipasto! :)
    En usko, että itse ostaisin pelkkää uutta vaikka rahaa olisi. Meiltä löytyy myös paljon toisten vanhoja (huutiksen kautta löydetty), mutta myös niitä ihan uutenakin ostettuja.
    Elämäntilanteet muuttuvat ja huonekalujakin joutuu vaihtamaan, mutta harvemmin onneksi kaatopaikalle joutuu roudaamaan, yleensä omat vanhat kelpaa vielä kiertoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla tää kierrätys tulee jotenkin sisäsyntyisesti. Vaatteissakin = omissa ompeluissa, hyvin harvoin ostan uusia materiaaleja vaan kierrätän vanhoja :)

      Poista
  2. Synttärionnea!!! Minulla olisi sinulle pieni haaste blogissani. :)

    VastaaPoista
  3. Kannatan. Mitään ei nykyään kannata ostaa uutena, ne hajoaa käsiin: Sitä paitsi, tälläiset huvikummut on ihania. Mie ainakin tykkään. Pitäisikö kuvata omaakin Kotikoloa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitäs kuvata tietysti! :)
      Kaipaan ihan hirveästi blogeja, joissa asiat eivät tule vain kaupasta ja ne ostetaan muusta syystä kuin siksi että ne on trendikkäitä = ihania = löytyy kaikkien muidenkin kotoa.

      Kyllä itselle tulee myös halu ostaa, varsinkin designia. Finnish Design shop on ihan liian ihana paikka! Mutta koska minulla ei ole varaa, eikä luottokorttia niin....

      Poista
  4. Jep jep juu, saarnaaminen kuulostaa tutulta, itekin sitä harrastan :) Tosin itseäänkin saa syyttää: mitäs seuraa tavarablogeja. Mielenkiintoisempiakin on tarjolla, mutta ne on hankalampi löytää...Usein ei ole sitä tuhatta lukijaa niin kuin sisustusblogeissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläpä muuta sano!
      Mistäs niitä kivoja ja mielenkiintoisia sit löytäis?

      Poista
  5. Ymmärrän täysin! Itse shoppaan niin paljon mieluummin Kierrätyskeskuksessa kuin kalustekaupoissa! Sitä paitsi haluan kuitenkin aina muuttaa huonekaluissa jotain, vähintään ne pitää maalata. Eteisen lipastojen kanssa jouduin tosin luovuttamaan, kun olin melkein kaksi vuotta etsinyt sopivia vanhoja lipastoja ja eteinen oli kaaoksen vallassa. Totesin, että on kuitenkin ekologisempaa kipaista hakemaan mieleiset lipastot Lähi-Jyskistä kuin ajella joka viikonloppuu kymmeniä kilometrejä kirpputoreille. Nekin uudet lipastot jouduin tietysti maalaamaan ennen kuin saatoin ottaa ne käyttöön. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täysin totta muuten tuo ympäriinsä ajelu! Mutta ajalla jos ei ole niin väliä niin sitten voipi etsiä rauhassa. Itse en olis kyllä kahta vuotta jaksanut etsiä :D

      Meidän perheessä vietetään aina kunnon shoppaile kierrätyskeskuksessa ja kirppareilla päiviä. Koko päivä kolutaan potentiaalisia mahdollisuuksia ;)

      Poista
  6. Meillä on ollu Mandal sänky n.5vuotta ja ollaa oltu tyytyväisä! Kasatessa kannattaa käyttää akkuporakonetta, kun on Nii paljon ruuvattavaa. Oon ostellu jonkin verran ikea huonekaluja ja ei sieltä kannata halvinta vaihtoehtoa ostaa. Oon ostanut täyspuisia huonekaluja (mm. ruokapöydän valmistusmaa on Finland!!)ja ei ole niistä ollu valittamista. Huutiksesta ostin Minnen sängyt käytettynä eikä valittamista.

    Millä maaleilla olet huonekaluja maalannut? Tuleeko jostain erityisen paha käry? Teetkö kaikki työvaiheet sisällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä Mandal sänkyyn. On kyllä vaikuttanut lupaavalta.
      Tosiaan nuo Ikean huonekalut kyllä kestävät, jos tekee oikeita valintoja. Enolla on ollut perheessä Ikean sohva jo toistakymmentä vuotta. Välillä vaan uutta päällistä kehiin niin on hyvä sohva koko ajan.

      Huonekaluja olen maalannut Teknoksen ja Tikkurilan maaleilla. Käytän vesiliukoisia akyldimaaleja, jotka eivät kovinkaan paljoa haise. Öljymaalit ja liuotinohenteiset maalit sit käryää :(
      Huonekaluille paras maali on ollut Helmi kalustemaali. Teknosta ostan jos ei Tikkurilalta löydy sopivaa sävyä esim. violetti oli sellainen. Kotona maalaan milloin keittiössä, milloin suihkuhuoneessa. Kaaos on joskus aikamoinen :D

      Poista
  7. Nii. Kerros tai parvisänkyä ollaa mietitty. Taitaa unipuu jäädä listasta pois ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omien kokemusten perusteella en voi kyllä valitettavasti suositella :( Ehkäpä meillä oli maanantaikappale, mutta ihan surkea kapistus kyllä oli.

      Poista
  8. Mä taas sanoisin, että varmaan ollut maanantai kappale. Meillä Unipuu sänky on ollut ihan huippu ja sen verran legendaarinen ja tasonsa pitänyt merkki on kyseessä, ettei sellainen maine ihan turhasta synny.

    VastaaPoista

Kommentti piristää aina :) Kiitos siis jos jätät merkin käynnistäsi :)